Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

KIRIKKALEKIRIKKALE
YAHŞİHAN YAHŞİHAN 
İLÇESİİLÇESİ
www.www.
yahsihanliyizyahsihanliyiz
.com.com
Eklenti Kur
Radyo Radyo



İletişimİletişim Formu Formuinfo@yahsihanliyiz.com

AKILLI OLMAK LAZIM - 1


defa gösterilmiştir

Ben amatör de olsa çok haber yaptım, ama köşe yazısı yazmak hiç aklımdan geçen bir şey değildi. Bilindiği gibi bizim bir İnternet sitemiz var. Amacı, ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak, il dışında olan hemşehrilerimizin veya ilçemizle herhangi bir sebeple bağı olan kişilerin özlemini gidermek, ilçemizde olan acı veya tatlı olayları duyurmak olan bir site. 4 senedir de güncellenen bir site.

          Bazen bize haber iletilir veya davet ediliriz, konuyu insanlarımıza iletmek için haber yaparız. İlçe insanımız bu haberi okur, habere yorum yapmak yerine kişisel olarak bize atıfta bulunurlar. Bizlerde her zaman dediğimiz gibi “Hakaret içermediği takdirde ister beğeni olsun, ister eleştiri olsun yorumlarınızı siz yapın, biz yayınlayalım.”diyoruz. Çok şükür kimseden ne bir çekincemiz ne de gizli saklımız vardır.

         Ama bazı insanlarımızı veya bazı kişileri de eleştirmek yine bize düşüyor. Yazmadan önce şunu herkes iyi bilsin ki “iğneyi kendimize batırıp sonra çuvaldızı başkalarına batıralım” dedik. Belki yandaş haber yapıyormuşuz gibi görünebiliriz. Tekrar söylüyorum aksini iddia ettiğiniz haberlere yorumlarınızı yapmanızı rica ediyoruz. 
      
       Bazı kişilerin elinde güç yokken asar, keser, halkı için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Hasbelkader ilçe başkanlığı gibi bir makam sahibi olduklarında insanların iç yüzünü herkes görür. Elindeki gücü hep kendi menfaatini düşünerek kullanır. Halkın ne dediği ya da nasıl karşılayacağı umurunda değildir.

         Bir örnek verecek olursak; iki genç arkadaşımız yeni bir İnternet haber sitesi kurar. İstedikleri, ilçede olan haberleri halka duyurmaktır. Bu haber övgü dolu söz veya eleştiri de olabilir. Daha haber araştırma, hazırlama esnasında duyulur. Bu haberden ders çıkarmak yerine çuvaldızın kendisine batacağını anlayan kişi, gençlere tehditler yağdırarak, üzerilerine adam salarak veya siyasi yoldan önlerine geçmek gibi engeller çıkarırlar. Sizce bu gençler neden tehdit edilir? Neden üzerilerine adam salınır? Neden siyasi baskı yapılır? Fazla düşünmenize gerek yok. Belli ki çuvaldız çok can yakacak, birilerinin koltukları sallanacak.

          Bizler apartların, hak etmediğimiz makamların, bulunduğu makamı kullanarak Belediyenin yeşil alan olarak ayırdığı, beklide belediyenin bile haberi olmadan bu yeşil alana bir gecede  açılan büfelerin peşinde değil; başımızı sokabileceğimiz bir damın peşindeyiz. Kimse bizleri bir yerlere çekmeye çalışmasın. Bizim çizgimiz ekmeğe giden çizgidir. Kimseden ihale istemiyoruz. Kimseden haraç istemiyoruz. Bu böyle bilinsin.

           Maksadımız ne kimseyi rencide etmek nede aşağılamak. 4 yıllık süre içinde kimseyi hedef almadık.  Kesinlikle hiç kimseyle kişisel olarak bir derdimiz yoktur.

GÖNDERİLEN YORUMLARGÖNDERİLEN YORUMLAR

Ekleyen: MUSTAFA BAYTAN 29 Mayıs 2013, Çarşamba 18:39
Her zaman pozitif düşünmeliyiz, giden trenin son vagonu da olsa yakalayıp binmeliyiz, yıllar çok çabuk gelip geçmekte, Amerika misafirlerini silikon vadisinde ağırlarken, bizler yolumuzu çizmekte, bir birimizi anlamakta zorlanıyoruz, ne mutlu ki şimdi yol gösteren resmi ve gayri resmi kurumlar var, önemli olan doğrulardır, doğru tek tir, tek olacaktır. sizler doğru oldukça, başarılı olacaksınız.tebrik ediyor iyi çalışmalar diliyorum.

Ekleyen: İSMAİL HAKKI YAZICI 14 Mayıs 2013, Salı 18:26
memleket dışından bir hemşehriniz olarak en başından beri sizi takip etmekteyim hiçbirzaman yanlı taraflı olarak görmedim sizi bu şekilde de devam etmenizi istiyorum allah kolalık versin
YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,2891

© 2009 yahşihanlıyız.com
Yahşihan İlçesi Web Portalı http://www.yahsihanliyiz.com

Tam Ekran