Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

KIRIKKALEKIRIKKALE
YAHŞİHAN YAHŞİHAN 
İLÇESİİLÇESİ
www.www.
yahsihanliyizyahsihanliyiz
.com.com
Eklenti Kur
Radyo Radyo



İletişimİletişim Formu Formuinfo@yahsihanliyiz.com

Toprak Uyanmadan !


defa gösterilmiştir

Toprak Uyanmadan !

Her yeni yıla girerken, bir yılı geride bırakıyoruz; gelecek yıllardan umutlarımız, beklentilerimiz olmakla birlikte, giden yıllardan da acılarımızı, üzüntülerimizi, çektiğimiz sıkıntılarla bir daha geri dönmeksizin gitmesini istemekteyiz, hayat bu şekilde devam etmekte, bu süreç de yaşlar ilerlemekte, dünyaya gözlerini açan güzel bebekler, kurulan yeni yuvalar, hayatını yitirip rahmete kavuşanlar,  bunlarla birlikte, nüfus ve işsiz sayısı artmaktadır.

Geçmiş yıllarda iş bulma sıkıntılarımız, şimdiki gibi zor değildi, aileler, ebeveyn yanlarında, himaye görmekte, aynı sofrayı paylaşmakla,biraz da becerimiz varsa iş sıkıntısı ve geçim zorluğunu aza indirebiliyorduk, şimdi ise, daha önceki yıllarımıza göre,Bilgi ve teknoloji çağıyla birlikte, eğitim seviyesinin yükselmesi, İşverenler; Yetkililer; *CV (Öz Geçmiş) tetkik ederek, donanımlı, tecrübeli,eğitimli, sorumluluk alabilen, girişimci diploma sahibi, birden fazla yabancı dil bilen, ehliyetli, ulusal ve uluslararası genel kültürü, yurt dışı tecrübesi olan  kişileri tercih etmektedirler.

Hayat mücadelesi devam ederken zaman su gibi akmakta,hepimizin de istediğimiz işleri yapamayacağımıza veya kifayet edemeyeceğimize göre, çocuklarımızı yetiştirirken, bunları göz önünde tutarak tan, eğitimlerine önem ve destek vermek zorundayız.

Tarımla ve meyvecilikle uğraşan diğer İl ve İlçelerde yaşayan ileri görüşlü, araştırıcı, kulak misafiri olduğum, çiftçiler ve destekçileri, şimdiden sahip oldukları veya kiraladıkları, topraklarına, fide çukurlarını kazdırarak, dikime hazır hale getirmişler ve fidan arayışı, temini gayretindedirler. Bazı bölgelerdeki çiftçilerde daha iyi verim almak için, daha önceki fidanları sökerek, yerlerine ekonomik getirisi yüksek olan, ağaçlandırma yapmaktadırlar.

İkamet etmekte olduğumuz, İl, İlçe, köy ve kasabalarımızda, evlerimiz, avlu tabiriyle bahçelerimiz, ekim yapılan veya atıl kalmış topraklarımız var. Kızılırmak kıvrılarak önceden İlçemizin kenar mahallesinden geçmekteydi, şimdi içinden geçmekte, çok uzak olmasa da İlçe? mizin orta noktasında kalacaktır, ayrıca akan çeşme sularımız var.

Devlet Kurumları, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Belediyelerimizden,  İlgili  Sivil İşletmelerden, Fidan üreticileriyle, teknolojiden de faydalanarak, iletişim kurarak, ihtiyacımız olan, verimli, ekonomik, iklim şartlarına uygun, mahsulleri kıymetli olan fidanların, toptan alınması,nakliyesi, dikimi en uygun maliyetle gerçekleştirmek ve en geç 4?üncü yılda, mahsullerimizi almaya başlayarak, hanemize, memleketimize, doğaya büyük bir katkı sağlamış olmakla birlikte, zevkle uğraşacağımız bir işimiz olacaktır.

Örnekleme yaparsak; Bildiğim kadarıyla, İlçemiz ve çevresinde ceviz, badem, fındık ve benzeri olan meyveler yetişmektedir, her haneye 2?er adet ceviz, fındık, badem  veya sizlerin belirleyeceği cinsler, toplam 6 adet olsa, İlçemizdeki 1.000 hane var olduğunu kabul edelim, 6.000 fidan demektir, bu sadece hane başına bahçelerimize dikeceğimiz sayı, ilaveten, bir de sadece meyve bahçesi yapacağımız arazileri düşünürsek, bu sayılar çok fazla artmakta, katlamakta, hane başına fiden? ın satın alınması nakliyesi, dikilmesi, 2 yaşındaki bir fiden? ın maliyeti çok ucuza olacaktır.

Toprağımız kış uykusundan uyanmadan, bizler uyanalım, gelin bir beraber olalım, grup kuralım, heyetler oluşturalım, destek alabileceğimiz resmi, sivil kurum, kuruluş ve kişilerle birlikte, herkesin bütçesi el verdiğince, ihtiyacı olduğu kadar siparişlerimizi oluşturalım, yerlerimizi hazırlayalım, uygun iklim koşullarında da, dikimi mizi gerçekleştirelim, Rahmetli Aşık Veysel?in dediği gibi ''bizim en sadık yarimiz kara topraktır'' ve çok bereketlidir? bu vesile ile bu güzel vatanımızda, nice bereketli yıllara diyorum.

Bereketli olsun, Saygılarımla

30  Aralık 2015

BAYTAN Mustafa 

GÖNDERİLEN YORUMLARGÖNDERİLEN YORUMLAR

Ekleyen: KARAPINAR MEHMET 17 Ocak 2016, Pazar 16:50
çok doğru
YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,2891

© 2009 yahşihanlıyız.com
Yahşihan İlçesi Web Portalı http://www.yahsihanliyiz.com

Tam Ekran