Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

KIRIKKALEKIRIKKALE
YAHŞİHAN YAHŞİHAN 
İLÇESİİLÇESİ
www.www.
yahsihanliyizyahsihanliyiz
.com.com
Eklenti Kur
Radyo Radyo



İletişimİletişim Formu Formuinfo@yahsihanliyiz.com

BAYRAMDAN BAYRAMA


defa gösterilmiştir
Eskiden bayramlar ne güzeldi değil mi ? Bayram sabahı erkekler namaza küçük çocukların elinden tutar, tabi o zaman ilçede (köyken) 2 cami var istasyon ve merkez camii. Çoğu büyükler merkez camiini tercih ederlerdi.
Hem geniş hem de daha çok kişi ile bayramlaşılırdı. Bayram namazı kılınır caminin içerisinde daha dışarıya çıkmadan küçükler büyüklerin ellerinden, büyüklerde küçüklerin yanaklarından öperdi. Cami çıkışında ailenin en büyüğünün evinde toplanılır orada aile içi bayramlaşma yapıldıktan sonra güzelce bir kahvaltı yapılırdı. Akrabalar ziyaret edilir ve gerçekten bir bayram havası olurdu güzel memleketinde. Bu eskidendi.

Şimdi;

Bayram tatili 9 gün ; çocuklar anne-baba bayram tatili 9 gün tatile nereye gideceğiz? Diye sorular soruyorlar oysaki, babaanne, büyükbaba,anneanne ve dede hatta kabristan ziyaretlerinden bihaberler. Bizlerde ebeveynler olarak çocuklarımız üzülmesin diye birazda onlara uyuyormuyuz acaba ?

Aman bu senede anne ve babaya telefon ederiz, şimdi zaten telefonda ucuz hem daha dakikamda dolmadı açarız bayramlarını kutlarız. Daha sonra gideriz ha bayramda ha bayramdan sonra ne fark eder değil mi ? deriz.

Tabi anne ve baba aranır, iyi dilekler söylenir ve telefon kapatılır .

Ya sonra ?

Her iki tarafta mutlumu ?

Sanmam.

Mutluluk dediğin ailenle özellikler çocuklarınla bir arada olmaktır. Memleketinde olmaktır.

Şairinde dediği gibi;

Bayram diye insem düze ,

Düşman olur astar yüze.

Kattım geceyi gündüze;

Uykum garip düşüm garip..

Bu dizeleri , cümleleri uzatmak ve anlatmak için daha çok kelimeler kursak ve şiirler yazsak da bu köşede, çözüm kendimizde. Hadi çok geç değil bir kez daha küs olduklarımızla barışalım, ailemizi ve memleketimizi ziyaret edelim. Eski dostlarımızı aşklarımızı, gezdiğimiz sokakları, mekanları ve hemşerilerimizi ziyaret edelim. Helalleşelim beklide bu son şansımız .

Bende buradan hepinizin bayramını kutlar hep beraber sevdiklerinizle , dostlarınızla ve ailenizle nice bayramlara..

Allah´a emanet olun...

YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,2578

© 2009 yahşihanlıyız.com
Yahşihan İlçesi Web Portalı http://www.yahsihanliyiz.com

Tam Ekran