Üye Girişi
Şifremi Hatırlat Şifremi Hatırlat
| |
Yeni Üyelik Yeni Üyelik

KIRIKKALEKIRIKKALE
YAHŞİHAN YAHŞİHAN 
İLÇESİİLÇESİ
www.www.
yahsihanliyizyahsihanliyiz
.com.com
Eklenti Kur
Radyo Radyo



İletişimİletişim Formu Formuinfo@yahsihanliyiz.com

UYANALIM ARTIK


defa gösterilmiştir

      Yahşihan İlçemizle ilgili gün geçmiyor ki güzel haberler yeni projeler yapılmasın. Gerçekten şanslıyız ki Kırıkkale’ye yatırım düşünen ilimizin insanı veya dışarıdan olsun girişimciler öncelikle Yahşihan’ı gözönünde bulunduruyorlar.Bu ilçede yaşıyor olmamız bir nimet .Diğer ilçeler ağızlarıyla kuş tutsalar bu kadar gelişmeyi yaşayamazlar.

       Benim derdim, bizler Yahşihanlı olarak bu değişim ve gelişim rüzgarından ne ölçüde etkileniyoruz? Daha ziyade etkilenemiyoruz? Ben sosyolojik boyutundan çok ekonomik boyutunu ele almak istiyorum.

     Bir düşünelim ilçemiz sınırlarında kaç tane akaryakıt istasyonu, kaç tane öğrenci yurdu, kaçtane fabrika, kaç tane şirket var ve bunların kaçı bizlerin? Maalesef  çoğunda yokuz !

    Zaten Yahşihanlılar olarak Yahşihan’da yokuz ki Kırıkkale merkezde olalım.Bizleri tarla satan mirasyedi olarak biliyorlar.Bu kadar suyu akıpta kovasını doldurmayan kişiler olmamıştır diyemeyeceğim çünkü olmuştur.Fakat yelkenini esen rüzgarlara çeviren  topluluklarda olmuştur.

     Artık uyanmanın zamanı, kendimize gelmenin zamanı, bireysel mi olur kolektif mi olur her ne olursa olsun  rantsa rant, fırsatsa fırsat bunlar bizimdir bizim olmak zorundadır.Özellikle bunu yöneticilerimiz görmeli ve bizlerin menfaatine uygun hale getirmelidirler. İş arayan ve bulamayan insanlar değil iş sahibi, üretim yapan ,yatırım yapan en azından ilimizde söz sahibi insanlar olmak dileğiyle ilk yazımın birinci kısmını tamamlıyorum.

      Yazımın ikinci kısmında;Yahşihanlılar olarak Kırıkkale’deki durumumuzu ve olmamız gereken konumumuzunanalizini  yapacağız.

GÖNDERİLEN YORUMLARGÖNDERİLEN YORUMLAR

Ekleyen: SEDAT AKKAYNAK 17 Mart 2013, Pazar 11:45
doğru söylüyorsun yasin abi inşallah görürler ama nerde rantı gören garibi tanırmı düne kadar dürüstlük kazanacak diyorlardı yahşihanlı hakettiği yere gelecek diyorlardı herkes kendine müslüman verilen vaatler sözler unutuluyor halkımıza

Ekleyen: İSMAİL YAZICI 05 Ocak 2013, Cumartesi 12:41
Sanıyorum çoğumuzun düşüncelerine tercüman olmuşun.

Ekleyen: SULEYMAN CAVDAR 07 Temmuz 2012, Cumartesi 02:48
abiciğim ellerine sağlık.malesef bizleri miras yedi gibi görüyorlar.Bu zamana kadar babalarımız ileriyi düşünmemişler,hep kendilerine küçük dünyalar çizmişler ve de memleketinin değerini anlamamışlar.Bizler alışmışız askari ücrete çalışmaya şehir dışına gidiyoruz.halbuki ırmak kenarında bir dönüm bahçe yapsak rahatlıkla askari ücretin 2 katını kazanırız.bundan sonra birlik içinde olup evlatlarımıza iyi bir gelecek hazırlamalıyız.

Ekleyen: F.YAVUZ CANTAŞ 05 Temmuz 2012, Perşembe 13:32
Yasin tebrik ederim hayırlı olur inşallah, ilçemizin çok güzelleşeceğine gelişeceğine, ilçemiz insanlarının da bu gelişmelere zamanla ayak uyduracağını düşünüyorum. Kurulacak olan derneğimizin her açıdan büyük fayda sağlayacağına inanıyorum değerini bilirsek tabi. Allah'a emanet olun.

Ekleyen: MUSTAFA BAYTAN 05 Temmuz 2012, Perşembe 10:27
Köşenizi tebrik ediyorum, geçmişe takılmadan, hataları gözden geçirilerek, bundan sonra neler yapılabilir, yapabiliriz, doğruya odaklanarak, üzerinde yoğunlaşmalı, her yatırımcının güvenilir, iyi bir danışmanı olmalı, kendi başına hareket edilmemeli. selam ve sevgilerimle
YORUM GÖNDERYORUM GÖNDER
  Adınız Soyadınız :
  Mesajınız :
Not : Lütfen küçük harf kullanınız. Maksimum 500 karakter

Önemli Not : Gönderilen mesajlar sistem tarafından kayıt altına alınmakta olup site yöneticileri tarafından görülmektedir. Lütfen bu hususa dikkat edelim ve başkalarını rahatsız edici mesajlar göndermeyelim.
Sayfa Üretim süresi :0,3828

© 2009 yahşihanlıyız.com
Yahşihan İlçesi Web Portalı http://www.yahsihanliyiz.com

Tam Ekran